top of page

Adria 15 - 17. 05. 2015

Italský okruh Adria nedaleko Benátek se stal dějištěm prvního závodu Alpe Adria šampionátu. Nechyběl tam ani jezdec týmu Roháč&Fejta motoracing teamu Michal Prášek. Kategorie superstock 1000, v které Michal startuje, byla spojená s kategorií superbike.

V pátek čekalo na jezdce celkem pět tréninkových jízd. Bohužel na tři tréninky litrů byla trať mokrá. Michal tedy absolvoval dvě jízdy a už se těšil na sobotní program, který se skládal z volného tréninku, kvalifikačního a prvního víkendového závodu.

Sobota přivítala jezdce do lepšího počasí nežli v pátek. Ve volném tréninku se Michal dostal na čas 1.17,5 a byl vcelku spokojen. Kvalifikace se pak nesla ve znamení dalšího zrychlení na 1.16,7. To znamenalo první místo ve stockách a deváté ve společné klasifikaci se superbiky. Samotný start se Michalovi příliš nepovedl avšak brzy zachytil tempo vedoucího jezdce stocků Krasena Kancheva z Bulharska. Třetí jel Michal Šembera, na čtvrtém místě už zaostával polský jezdec Marek Szkopek. Postupem se přes Kancheva dostali oba Michalové. Role lídra se ujal Michal Šembera a nasadil rychlejší tempo než doposud. Havlíčkobrodský závodník však tempo zachytil a v posledním kole zaútočil úspěšně na Michala Šemberu a závod vyhrál. Třetí dojel s velkým odstupem Kanchev. "Závod se vyvíjel dobře. Po nepříliš povedeném startu jsme utvořili trojici ze které brzy odpadl Kanchev. Pozici lídra pak převzal Michal Šembera a tempo se zrychlilo. V posledním kole jsem měl vymyšlený, kde to zkusím a vyšlo to. Dostal jsem se na čas 1.16,2 a to není vzhledem k nepovedené volbě zadní pneumatiky vůbec špatné", uzavřel sobotu Michal, jehož stále pobolívá loni zraněná noha.

Nedělní program měl stejnou náplň jako sobotní. Michal pro kvalifikaci si zvolil takovou zadní pneumatiku jako chtěl použít v odpoledním závodě. Změna se osvědčila a čas 1.15,8 znamenal posun ve společném roštu se superbiky na šestou pozici. Ve stockách tento čas znamenal místo první a Michal převzal na roštu pohár za nejlepší čas v kombinaci obou kvalifikačních tréninků. Start závodu se podařil a Michal odjel na šesté pozici celkově a první ve stockách. Následně se o čtvrté místo vytvořila pětičlenná skupina, kde kromě Michala byli všichni jezdci se superbiky. Skupinu tvořil Janez Prosenik, Martin Choy, Michal, Berto Camlek a Jaro Černý. Značný rozruch ve skupině vyvolával Choy, který na svou dravost doplatil výletem mimo trať. Před Camleka se ještě dostal Jaro Černý a v závěru ještě dotíral na Michala, ale zaútočit už se mu nepodařilo. Michal tak vyhrál opět závod stocků a ve společné klasifikaci se superbiky obsadil výborné páté místo. "Neděle proběhla parádně, podařilo se zrychlit, lépe zvolit pneumatiku a v neposlední řadě lépe odstartovat. Díky tomu jsem se dostal do skupiny superbiků. Tam jsem se nepouštěl do zbytečných soubojů a nechával spíše divočit dvojicí Choy-Prosenik. Cílem jsem projel jako první stock a pátý celkově, takže po loňském špatném konci sezóny jsem se začátkem té letošní velmi spokojen", uzavřel úspěšný vikend havlíčkobrodský jezdec.

Chtěl bych moc poděkovat všem lidem, kteří mě v letošní sezoně podporují, zejména Pavlovi Roháčovi, firmě Bazzaz, Smalt, APFREIGHT, Kili, Bonmoto, Autosklo Lassy, ISM, Město Havlíčkův Brod, PSI, Sebimoto, By Graphic Studio, Renocar, Propagon, PPtuning, FAUR servis auto, týmu Roháč and Fejta, mému tátovi, Honzovi Antonimu, Radimovi Hánovi a fanouškům.

Štítky:

bottom of page